ГоловнаСуспільствоОсвіта

Україна та Росія створили спільний підручник з історії

Посібник не є обов'язковим.

Україна та Росія створили спільний підручник з історії
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Україна і Росія завершили підготовку спільного підручника з історії. Про це повідомив сьогодні міністр освіти і науки Російської Федерації Дмитро Ліванов.

Як інформує кореспондент LB.ua, новий підручник називається "Росія і Україна на перехрестях історії". Його було створено спільно колективом авторів і представлено під час днів освіти і науки Російської Федерації в Україні.

Люди, які воювали проти радянської України (навіть найпалкіші прихильники Бандери та Шухевича не скажуть вам, що вони воювали за радянську Україну), є колабораціоністами.

— Дмитро Табачник

Книга складається з чотирьох розділів-модулів: "Культура Давньої Русі", "Російське дворянство і українська шляхта в повсякденності та соціально-політичному житті XV-XVII ст.", "Повсякденність радянської людини у другій половині ХХ століття", "Значення Києво-Могилянської Академії в розвитку української та російської освіти".

"Найприскіпливіший і недоброзичливий критик, прочитавши ці модулі, не зможе знайти в них жодної сторінки тексту, яка не виховувала б українця патріотом України, а росіянина - патріотом Росії", - прокоментував новий підручник міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.

Посібник призначений для вчителів і не є обов'язковим для прочитання.

Нагадаємо, раніше заявляли, що уряд України не планує видавати спільний українсько-російський підручник з історії, однак вважає за доцільне обговорення "складних тем" минулого двох країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram