ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

РПЦ вважає пропаганду куріння гріхом

Церква закликає відмовитися від створення романтичного образу курців.

РПЦ вважає пропаганду куріння гріхом

Російська Православна Церква закликає діячів мистецтва та реклами відмовитися від створення романтичного образу курців. Про це йдеться в заяві голови синодального Відділу з благодійності та соціального служіння єпископа Пантелеймона.

"Гріх пропагувати сигарети в мистецтві. Лукавством є і підтримка культурних, спортивних заходів із боку сигаретних компаній", - заявив Пантелеймон, інформує "Інтерфакс".

Голова синодального відділу вважає, що, обмеживши тютюнопаління в громадських місцях, вдасться захистити права некурців.

"Курці наполягають на тому, що держава повинна захистити їхні права. Але хто захистить права некурящих - літніх людей, вагітних жінок, дітей?" - запитав єпископ Пантелеймон.

Представник Церкви нагадав, що куріння - не тільки гріх і згубна пристрасть, але й один із різновидів залежності, яка в буквальному сенсі отруює життя як самого курця, так і інших людей.

"Якщо вже ти куриш, то кури там, де тебе ніхто не бачить. Не спокушай інших і не показуй поганого прикладу дітям", - закликав він.

Як повідомляли раніше, в РПЦ закликають священиків не соромитися дорогих подарунків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram