ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські залізничники готують масштабну акцію протесту

Акція на знак протесту проти "злочинної реструктуризації "Укрзалізниці".

Українські залізничники готують масштабну акцію протесту
Фото: http://www.volynpost.com

У понеділок, 10 вересня, працівники залізничної дороги почнуть пікетування міністерства інфраструктури на знак протесту проти "злочинної реструктуризації "Укрзалізниці".

Працівники залізниці та представники громадських організацій розпочнуть пікетування міністерства о 10:00, повідомляють організатори акції.

Основними вимогами залізничників і громадських організацій є припинення прихованої приватизації "Укрзалізниці", повернення доступних нічних поїздів, забезпечення належних умов праці для робітників.

Також пікетувальники привернуть увагу громадськості до небувалого рівня корупції, розкрадання бюджетних коштів і некомпетентного керівництва на залізниці.

Учасники акції домагатимуться зустрічі ініціативної групи з прем'єр-міністром і міністром інфраструктури для ухвалення рішення про заборону реструктуризації "Укрзалізниці", а також створення постійно діючої робочої комісії для вирішення озвучених проблем.

В акції візьмуть участь працівники всіх шести залізниць з Києва, Харкова, Одеси, Львова, Донецька, Кременчука, Сімферополя. Всього очікується участь до 1500 осіб.

Водночас залізничники з Харкова заявляють про тиск і погрози з боку керівництва Південної залізниці. Чиновники цікавляться номером автобуса та поіменним списком працівників, які планують взяти участь в акції.

"У разі створення перешкод на шляху до Києва учасники пікетування будуть змушені перекрити найближчий автомобільний або залізничний рух, а протестувальники з інших міст не підуть ні на які переговори, поки колеги з Харкова не приєднаються до акції", - заявив Олександр Абросимов, голова Вільної профспілки Харківської вагонної дільниці №1.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram