ГоловнаСуспільствоЖиття

У Луганську один з чорнобильців оголосив голодування

Чорнобильці вимагають те, що їм належить за законом.

У Луганську один з чорнобильців оголосив голодування
архивное фото
Фото: ostro.org

У Луганську один з чорнобильців - учасників наметового містечка біля Луганської облдержадміністрації - оголосив голодування.

"Від сьогодні підписав заяву на голодування. Я вже нічого не їм. У мене забрали здоров'я. Я краще помру, щоб довести цьому уряду, що він не має рації", - підкреслив він журналістам.

Водночас всі мітингувальники під Луганською облдержадміністрацією заявляють, що протестуватимуть, поки влада не дослухається до їхніх вимог.

За словами одного з організаторів акції, члена Первомайської організації "Союз Чорнобиль" Андрія Колосова, їхні вимоги до влади - відновити дію "50 і 54 статей чорнобильського закону". Як розповів Андрій Колосов, зараз у нього пенсія 1890 гривень, а раніше він отримував 5,5 тисячі гривень.

"Нам не потрібно 30-40 тисяч, нам не потрібні якісь пільги, ми вимагаємо те, що нам належить за законом: 6, 8 і 10 мінімальних пенсій за віком, залежно від групи інвалідності", - розповів Андрій Колосов.

Учасники акції протесту кажуть, що представники обласної адміністрації з ними наразі не зустрічалися. Керівники обласного осередку громадської організації "Союз Чорнобиль" протест чорнобильців не підтримали.

Нагадаємо, 4 вересня, навпроти Луганської облдержадміністраціі були встановлені десять наметів на знак протесту проти скорочення чорнобильських пільг. Учасники акції кажуть, що акція триватиме до виконання їхніх вимог про повернення чорнобильських пільг.. Деякі обіцяють розпочати голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram