ГоловнаСуспільствоОсвіта

КНУ імені Шевченка потрапив у міжнародний рейтинг університетів, - Табачник

Міністр розповів, що мав розмову з директором рейтингу.

КНУ імені Шевченка потрапив у міжнародний рейтинг університетів, - Табачник
Фото: novostey.com

Київський національний університет імені Тараса Шевченка увійшов у один з провідних міжнародних рейтингів університетів Times Higher Education.

Про це повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник в ефірі телеканалу "Перший національний" 30 серпня.

"Мені сьогодні дзвонила директор найпрестижнішого лондонського "таймсівського" рейтингу... І вчора ухвалено рішення, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка увійшов до складу світового рейтингу за всіма показниками", - сказав він.

Міністр також повідомив, що у вересні будуть розглянуті заявки ще двох українських університетів на включення в цей рейтинг, однак не уточнив, яких саме.

Зазначимо, міжнародний рейтинг університетів Times Higher Education щорічно публікує британський журнал Times Higher Education з 2004 року. 2010 року переглянули методологію його складання, і зараз університети оцінюють за показниками у п'яти категоріях: викладання (30% підсумкового бала), дослідження (30%), цитованість (32,5%), співвідношення вітчизняних та іноземних студентів та викладачів (5%), виробничий прибуток (2,5%).

Нагадаємо також, у листопаді 2010 року Табачник висловлював надію, що 2-3 українські вищі навчальні заклади будуть включені у провідні світові рейтинги вишів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram