ГоловнаСуспільствоПодії

Обвинувачені в убивстві Макар не знають, хто її душив

За словами адвоката, спочатку Краснощок заявив, що душив потерпілу "для того, щоб урятувати їй життя і щоб її не вбили Присяжнюк і Погосян".

Обвинувачені в убивстві Макар не знають, хто її душив
Фото: http://obozrevatel.com

Звинувачений у справі Оксани Макар Євген Краснощок заявив, що потерпілу душив не він, а інший обвинувачений - Максим Присяжнюк.

Краснощок заявив це у вівторок під час закритого засідання Центрального райсуду Миколаєва, розповів адвокат матері Макар Віктор Василюк.

За словами адвоката, спочатку Краснощок говорив, що душив потерпілу "для того, щоб урятувати їй життя і щоб її не вбили Присяжнюк і Погосян". Краснощок стверджував, що "душив навмисно несильно", а спільників повідомив, що вбив її, щоб вони не зробили цього.

Однак, за словами Василюка, після перерви Краснощок від цих свідчень відмовився, ніяк не пояснивши.

Натомість підсудний заявив, що Макар душив не він, а Присяжнюк. А сам Краснощок, за його словами, взяв на себе провину, бо боявся Присяжнюка, якого назвав страшною людиною, а також боявся за свою сім'ю.

"Він - юрист, і знав, що треба робити. Тож я виконував усі його накази", - заявив Краснощок.

Як розповів адвокат Василюк, відповідаючи на запитання судді про те, чому він змінив свідчення, Краснощок сказав, що нещодавно до нього в СІЗО прийшов якийсь чоловік і пропонував гроші за те, щоб він відмовився від адвоката й узяв усю провину на себе.

Своєю чергою, адвокат Присяжнюка Антон Долгов сказав, що про все це почув уперше в залі суду і йому не зрозумілі мотиви поведінки обвинуваченого.

Адвокат Василюк вважає, що між Краснощоком і Присяжнюком останнім часом виник якийсь конфлікт, після чого Краснощок почав звинувачувати спільника.

За його словами, пояснюючи свої свідчення, Краснощок сказав таку фразу: "Я винен, але тут я з вини цього розбещеного виродка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram