ГоловнаСуспільствоЖиття

У Севастополі розпочався фестиваль вина

Захід відбувається на території заповідника "Херсонес Таврійський".

У Севастополі розпочався фестиваль вина
Фото: umka.ru

У Севастополі на території Національного заповідника "Херсонес Таврійський" розпочався фестиваль винного мистецтва Art Wine Fest.

Як повідомив менеджер зі зв'язків із ЗМІ та громадськістю "Херсонеса Таврійського" Олександр Скрипниченко, фестиваль проходить у форматі античного міста, відтвореного на тлі давнього городища.

"За задумом режисерів, протягом трьох днів з 10:00 до опівночі гості фестивалю поринуть в історію античного періоду. Глядачів очікує яскравий перфоманс з різних жанрів сучасного і класичного мистецтва, що поєднують вино і мистецтво в одне іскристе ціле", - сказав О. Скрипниченко.

Представник заповідника зазначив, що "сценаристи активно консультувалися з ученими Національного заповідника "Херсонес Таврійський", цікавлячись культурою виноспоживання херсонесців і секретами виробництва вина".

За його твердженням, у фестивалі візьмуть участь не менш ніж 100 виробників вин, коньяків, ігристих вин з країн СНД, України та Європи. Організатори фестивалю ставлять перед собою мету підтримати виноградарство і виноробство, активно сприяти розвитку винного туризму і популяризації культури вина в Україні.

На завершення фестивалю відбудеться вручення щорічної премії винного мистецтва Art Wine Awards - нагородження в різних категоріях людей, які беруть участь у виробництві вина від садіння лози до випуску готової продукції. Відкриття фестивалю приурочили до початку збирання винограду. Art Wine Fest завершиться 25 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram