ГоловнаСуспільствоПодії

У Криму російського самбіста оголосили в розшук за вбивство

Спортсмен убив військовослужбовця одним ударом.

У Криму російського самбіста оголосили в розшук за вбивство
Станислав Молодцов

Управління МВС у Севастополі оголосило в розшук громадянина Росії, неодноразового переможця чемпіонатів з бойового самбо та панкратіону Станіслава Молодцова за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого.

Про це повідомляється на сайті відомства.

За даними правоохоронних органів, інцидент за участю Молодцова стався 11 серпня в барі "Тропікана" в селі Андріївка. Як сказано в повідомленні, спортсмен "з хуліганських спонукань" наніс удар кулаком в обличчя 24-річному севастопольському військовослужбовцю-контрактнику. Від удару той упав і знепритомнів. Відвідувачі бару викликали потерпілому швидку допомогу. Пізніше він помер у лікарні.

За даним фактом було порушено кримінальну справу за статтею "Умисне тяжке тілесне ушкодження" КК України. В управлінні карного розшуку Севастополя, посилаючись на результати експертизи, заявили, що смерть військовослужбовця настала внаслідок удару, завданого самбістом. Молодцов з місця злочину втік. У міліції припускають, що він міг залишити територію країни.

У повідомленні УМВС підкреслюється також, що спортсмен вже притягувався до відповідальності 2004 року за аналогічний злочин на території Росії.

Станіслав Молодцов 1987 року народження є майстром спорту з бойового самбо, кандидатом у майстри спорту з панкратіону та ушу-саньда. 2009 року він був чемпіоном Москви з панкратіону, а також чемпіоном Росії з бойового самбо серед студентів. 2010-го став бронзовим призером чемпіонату Росії з панкратіону.

За даними газети "Комсомольська Правда в Україні", жертвою інциденту за участю Молодцова став 24-річний Олександр Федоров, який служив у Севастополі зв'язківцем в одній з частин ВП МВС. Посилаючись на очевидців, видання уточнює, що росіянин ударив військовослужбовця на вулиці поруч із баром, після чого Федоров впав, вдарившись головою об асфальт.

Зазначимо, що Молодцов проходив свідком у гучній справі іншого спортсмена, чемпіона світу з самбо Расула Мірзаєва. Він, зокрема, повідомив суд, що тренувався з Мірзаєвим з 2007 року, а також охарактеризував його як цілеспрямовану, стриману та неконфліктну людину. 13 серпня 2011 року Мірзаєв вдарив 19-річного студента Івана Агафонова під час конфлікту біля московського клубу "Гараж", в результаті чого юнак впав і вдарився головою. Через кілька днів Агафонов помер.

Спочатку самбісту було пред'явлено звинувачення в умисному заподіянні шкоди здоров'ю, що спричинило смерть, однак на початку серпня - під час судових слухань - статтю пом'якшили на "Заподіяння смерті з необережності". Вирок у цій справі наразі не оголошено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram