ГоловнаСуспільствоОсвіта

Китайці хочуть дати грошей на комп'ютери для українських школярів

Договір планують підписати до кінця серпня.

Китайці хочуть дати грошей на комп'ютери для українських школярів
Фото: www.pcnews.ru

Ексімбанк Китайської Народної Республіки зацікавлений у фінансуванні українського проекту "Відкритий світ".

Про це повідомляє прес-служба Держагентства з питань інвестицій.

У готовності вкладати гроші в інформатизацію українських шкіл запевнила Вень Хун, заступник генерального директора з корпоративних операцій банку, під час зустрічі з керівником Держагентства Владиславом Каськівом

"Цього року українська делегація відвідала Китай, представивши Національний проект "Відкритий світ", який має соціальне спрямування. У нашій країні багато компаній, які здатні втілювати такі проекти, і ми готові до співпраці в рамках таких ініціатив", - заявила Вень Хун.

Планується, що до кінця серпня буде підписано відповідну тристоронню угоду між Держінвестпроектом, Ексімбанком Китаю і китайським партнером проекту.

"У нас є завдання - цього року розпочати пілотний проект з НП "Відкритий світ", - розповів Владислав Каськів. - Він повинен охопити 500 шкіл та 20 тисяч учнів. Це означає, що кожен з них вже восени цього року отримає персональний "електронний вчитель", а кожна з цих шкіл буде забезпечена мобільним інтернетом. Також ми створюємо потужний веб-портал, на якому будуть розміщені мультимедійні інтерактивні уроки". За його словами, цього року цей проект буде випробувано на рівні 7-х класів, а в подальшому його буде розширено як на інші школи, так і на інші класи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram