ГоловнаСуспільствоЖиття

Дітей учасниць Pussy Riot візьмуть під опіку адвокати

Правоохоронці погрожували дівчатами, що заберуть дітей

Дітей учасниць Pussy Riot візьмуть під опіку адвокати
Фото: EPA/UPG

Опікуном Гери, доньки Надії Толоконникової і Петра Верзілова з московської фракції арт-групи "Війна", стане адвокат дівчини Марк Фейгін.

Про це адвокати розповіли в інтерв'ю журналу The New Times.

Фейгін пояснив, що рішення оформляти опіку ухвалили через побоювання, що Верзілова можуть притягнути як обвинуваченого у справі про акцію в храмі Христа Спасителя і помістити під варту. "В умовах ювенальної юстиції дитину можуть передати в прийомну сім'ю. Ми перестраховуємося в різних речах, і в цьому теж", - сказав Фейгін.

Опікуном Філіпа, сина Марії Альохіної та її цивільного чоловіка Микити, стане Микола Полозов. Микиту, на відміну від Петра Верзілова, не притягували у справі Pussy Riot навіть як свідка, але адвокати бояться, що Альохіну можуть позбавити дитини, оскільки її шлюб не зареєстровано. За словами захисників дівчат, у СІЗО на Альохіну "сильно тиснули", погрожуючи позбавити батьківських прав.

Окрім того, адвокат Віолетта Волкова, яка захищає Катерину Самуцевіч із Pussy Riot і різних діячів опозиції, оформляє опіку над синами подружжя Удальцових. Сергій і Анастасія Удальцові проходять як свідки у справі про заворушення на Болотній площі 6 травня. Волкова припускає, що їх "закриють", як і інших фігурантів справи з числа лідерів опозиції - Олексія Навального і Іллю Яшина.

Трьох учасниць Pussy Riot звинувачують у хуліганстві за мотивами релігійної ненависті (частина 2 статті 213 КК РФ) за "панк-молебень "Богородице, Путіна прожени", який вони виконали в храмі Христа Спасителя в лютому 2012 року. Максимальне покарання за пред'явленою дівчатам статтею - сім років ув'язнення. Звинувачення попросило для кожної з учасниць Pussy Riot по три роки колонії. Вирок буде винесено у п'ятницю, 17 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram