ГоловнаСуспільствоПодії

​Пожежу на Херсонщині майже ліквідовано, - Клюєв

Секретар РНБО каже, що збитки становлять 15 млн грн.

​Пожежу на Херсонщині майже ліквідовано, - Клюєв
Фото: www.golosua.com

Збитки від масштабних лісових пожеж у Херсонській області попередньо оцінюють у більш ніж 15 млн грн.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Клюєв.

Зараз пожежу практично ліквідовано, залишилися невеличкі осередки задимлення, повідомив Андрій Клюєв після чергового обльоту місць події.

Секретар РНБО зазначив, що попередня версія причин таких масштабних пожеж - підпал. "Під час обльоту території пожежі очевидно бачимо, що це підпал", - сказав Андрій Клюєв. За його словами, правоохоронні органи зараз виконують слідчі дії. Він висловив упевненість, що винуватців покарають.

Секретар РНБО повідомив, що загалом у ліквідації пожеж брали участь майже 2 тис. осіб: співробітники МНС кількох сусідніх областей, лісники, підрозділи міліції й армія, а також місцеве населення.

"Я вважаю, що МНС добре спрацювало, як і Міністерство оборони, і Міністерство внутрішніх справ. Також добре спрацювали органи місцевої влади", - зазначив Андрій Клюєв.

Нагадаємо, лісова пожежа поблизу с. Кринки Цюрупинського району Херсонської області, на території Корсунського лісництва виникла 9 серпня близько 10:20.

Згодом поширилася на площу близько 1,5 тис. гектарів, з яких 350 - верхового лісу (загальна площа лісництва - 8 тис. га). Від пожежі постраждали два лісники: один - у тяжкому стані, інший - у стані середньої тяжкості.

Сьогодні пожежу локалізували.

"Завдяки вжитим заходам станом на 7:00 10 серпня вдалося зупинити поширення пожеж і зняти загрозу для населених пунктів. Ситуація повністю контрольована", - йдеться в повідомленні МНС.

До гасіння пожеж залучили 1 767 осіб особового складу і 153 одиниці техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram