ГоловнаСуспільствоОсвіта

Табачник рекомендував Попову відкрити російськомовну гімназію на лівому березі

Міністр вважає, що до 1025-річчя створення першої школи в стародавньому Києві потрібно створити гімназію "Київська Русь".

Табачник рекомендував Попову відкрити російськомовну гімназію на лівому березі
Фото: donbass.ua

Міністр освіти Дмитро Табачник пропонує відкрити гімназію "Київська Русь" у Києві на лівому березі.

"Враховуючи те, що наступного року заплановано державні заходи з нагоди 1025-річчя створення першої школи в стародавньому Києві, пропонуємо створити гімназію "Київська Русь" із поглибленим вивченням російської мови, а також історії та культури всіх слов'янських народів", - ідеться в листі міністра до голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова від 14 червня. Текст листа спочатку було оприлюднено в соціальних мережах, а потім його показали в ефірі телеканалу ТВі.

Такий навчальний заклад, на думку міністра, може бути створений на базі школи, яку будують у Дарницькому районі міста (мікрорайон Осокорки, вул. Гмирі, 6).

У листі наголошено, що в школах Києва російську мову як предмет вивчають більш ніж 51 тис. учнів (22%), факультативно - понад 6 тис. (2,5%). Зі 510 столичних шкіл 491 - з українською мовами навчання, 12 - з кількома мовами і 7 - з російською мовою навчання.

Окрім того, в листі йдеться, що "найскладніша ситуація" в лівобережній частині міста, де одна школа з російською мовою навчання і 5 двомовних навчальних закладів.

"Такий стан не дозволяє у повному обсязі забезпечити освітні потреби представників національних меншин, які спілкуються російською мовою (серед населення міста Києва частина російськомовних становить 21%)", - обґрунтовує Табачник у листі необхідність створення російськомовної гімназії.

Міністр висловив надію на підтримку головою КМДА цього проекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram