ГоловнаСуспільствоОсвіта

Кількість абітурієнтів цього року збільшилася удвічі

У рамках цьогорічної вступної кампанії 620 040 осіб побажали здобути вищу освіту.

Кількість абітурієнтів цього року збільшилася удвічі

Випускників шкіл цього року побільшало майже удвічі. Відповідно, зросла кількість абітурієнтів. Найбільше заяв подали в університет Шевченка та Київський політехнічний. У рамках цьогорічної вступної кампанії 620 040 осіб побажали здобути вищу освіту, тоді як торік цей показник становив 290 тис. осіб. Про це повідомляє прес-служба Міносвіти з посиланням на заступника директора департаменту вищої освіти міністерства Миколу Фоменка.

"П'ятірка лідерів серед вищих навчальних закладів за кількістю поданих заяв за весь період вступної кампанії майже не змінювалася. Найбільше заяв надійшло до Київського національного університету імені Тараса Шевченка (45 467), Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" (41 071), Львівський національний університет імені Івана Франка (40 751), Національний авіаційний університет (35 283) і Національний університет "Львівська політехніка", - повідомив Фоменко.

Як наголошено в повідомленні Міносвіти, вже в середу, 1 серпня, на інформаційних стендах приймальних комісій і на сайтах вищих навчальних закладів оприлюднили списки рекомендованих до зарахування. 11 серпня оприлюднять списки зарахованих на навчання за кошти державного бюджету. До 25 серпня ВНЗ повинні надати інформацію про зарахування осіб, які вступили на контрактну форму навчання.

Нагадаємо, що цього року 11-й клас закінчили близько 320 тис. учнів, а 2011 року - тільки 190 тис., що переважно пов'язано зі зміною термінів навчання у школі.

За даними Держстату, 2011 року у ВНЗ вступили 315 тис. осіб. Максимальним було число студентів, прийнятих до ВНЗ, 2006 року - 508 тис. 2010 року їх було вже 392 тис. - через зміну демографічної ситуації на початку 1990-х.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram