ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі з метою викупу викрали 15 іноземців

Стосовно учасників угруповання порушено кримінальну справу.

В Одесі з метою викупу викрали 15 іноземців
Фото: job-sbu.org

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю в Одеській області звільнили 15 іноземців, яких викрали з метою отримання викупу.

Як повідомили агентству в прес-службі ГУБОЗ МВС України, днями в Одеський УБОЗ звернувся громадянин Афганістану з проханням розшукати його знайомих, які три дні тому поїхали до Києва. Відтоді з ними втрачено будь-який зв'язок, а їх місце перебування не відомо.

Під час перевірки зазначеної інформації працівники спецпідрозділу встановили, що 15 громадян Афганістану було викрадено групою осіб, їх незаконно утримували як заручників. За їхнє звільнення зловмисники вимагали від родичів 10 тис. доларів США.

До складу злочинної групи входили четверо чоловіків середнього віку, двоє з яких були раніше засуджені за скоєння розбою, зберігання наркотиків і зґвалтування. Попередньо домовившись, спільники шляхом обману викрали на одеському автовокзалі 6-х чоловіків, 3-х жінок і 6 малолітніх дітей. Їх перевезли в один із населених пунктів у Миколаївській області, де незаконно утримували в орендованому будинку.

Працівники УБОЗу звільнили заручників і затримали злочинців.

Стосовно учасників угруповання слідчим управлінням ГУ МВС України в Одеській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України, їм загрожує позбавлення волі на термін від семи до п'ятнадцяти років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram