ГоловнаСуспільствоЖиття

На Волині мешканці зруйнованого будинку вимагають видати їм квартири

Кажуть, що уряд виділив гроші не на ті потреби.

На Волині мешканці зруйнованого будинку вимагають видати їм квартири
Фото: www.volynpost.com

У Луцьку мешканці напівзруйнованого будинку вимагають від влади нове житло та компенсацію морального збитку.

Про це повідомили представники ініціативної групи мешканців, які живуть в уцілілих квартирах напівзруйнованого будинку.

Зокрема, за словами жителів, у висновках остаточної експертизи зазначено, що будинок аварійний, але експерти рекомендують проведення в ньому капітального ремонту.

"Опрацювавши близько 70 сторінок експертних висновків, будь-який інженер-будівельник з вищою освітою скаже, що експлуатувати такий будинок не можна. Оскільки ні цегла, ні розчин у кладці несучих стін не відповідають жодним будівельним нормам. Фактично це картковий будиночок, який може скластися будь-якої миті, що й показало 10 червня, забравши життя двох людей", - стверджують жителі.

Вони також вважають, що 12 млн грн, які Кабмін виділив на проведення аварійно-відновлювальних робіт, потрібно спрямувати на інші цілі, а саме: на придбання 48 квартир для жителів уцілілої частини будинку.

"Як може Кабмін виділяти кошти на аварійно-відновлювальні роботи, не маючи остаточного рішення експертизи? Що робити з коштами, якщо експертиза визнає будинок нежитловим?" - обурюються мешканці.

Нагадаємо, 10 червня в Луцьку відбулося раптове руйнування несучих конструкцій з першого по п'ятий поверхи. Зруйновано 8 квартир. У будинку всього 6 під'їздів. Загинули двоє пенсіонерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram