ГоловнаСуспільствоЖиття

Україну очікує 40-градусна спека

МНС приготувалося до пожеж.

Україну очікує 40-градусна спека
Фото: belportal.info

У найближчі тижні температура повітря в Україні сягне +40 градусів.

Про це на брифінгу повідомив заступник директора Українського гідрометеорологічного центру МНС Анатолій Прокопенко, повідомляє прес-служба МНС України.

"На сьогодні утримується надзвичайно спекотна погода, переважно без опадів. Температурний фон перевищує норму на 4-9 градусів. Найближчі тижні характер погоди не зміниться. Є передумови, що ми наблизимося до показників 2010 року, коли спостерігалися рекордно високі температури протягом тривалого періоду", - повідомив Прокопенко.

Крім того, Прокопенко зазначив, що є ймовірність того, що 8-10 серпня температура в Криму сягне +40, а це вже показник стихійного небезпечного гідрометеорологічного явища. На сьогодні небезпечну межу пройдено у Волинській, Рівненській, Житомирській і Вінницькій областях, де температура повітря перевищила +35.

Шквалисте посилення вітру може загрожувати системі енергопостачання, а тривала суха та спекотна погода зумовлює високу пожежну небезпеку. Так, у південних і східних областях оголошено найвищий (5) рівень пожежної небезпеки, на крайньому заході та в Карпатах - 3 рівень, на решті території - високий (4) рівень пожежної небезпеки. Крім того, така погода не сприяє вегетації пізніх зернових культур та овочевих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram