ГоловнаСуспільствоЖиття

У Севастополі українські та російські моряки відзначають своє свято

У міській бухті відбувся парад кораблів.

У Севастополі українські та російські моряки відзначають своє свято
Фото: new-sebastopol.com

У Севастополі тривають святкові заходи до Дня флоту України і Дня Військово-морського флоту РФ.

Сьогодні вранці на площі Нахімова відбулася церемонія покладання вінків і квітів до Вічного вогню біля Меморіалу героїчним захисникам міста в 1941-1942 роках.

Також на кораблях обох флотів відбувся урочистий ритуал підйому прапорів. Після цього в акваторії Севастопольської бухти пройшов спільний парад кораблів, яким командували перший заступник командувача ВМС ЗС України віце-адмірал Сергій Єлісєєв і заступник командувача ЧФ РФ контр-адмірал Олександр Носатов.

До проведення параду і військово-спортивного свята від двох флотів залучено близько 30 кораблів і суден, бронетехніка, близько 5 тис. осіб особового складу.

Перед початком військово-спортивного свята з Центральної трибуни спортклубу ЧФ РФ до військових моряків і присутніх на святі десятків тисяч глядачів із вітальним словом звернувся міністр оборони України Дмитро Саламатін.

Нагадаємо, основні заходи з нагоди Дня флоту України заплановано провести 28 і 29 липня, вони пройдуть також в інших місцях базування ВМС ЗС України.

Зазначимо також, Президент Віктор Янукович привітав працівників і ветеранів морського і річкового флоту, військовослужбовців Військово-морських сил ЗСУ з Днем флоту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram