ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура почала перевірку одеських ринків

Наглядове відомство послухалося скарг підприємців.

Прокуратура почала перевірку одеських ринків
Рынок "Привоз" в Одессе
Фото: atv.odessa.ua

Прокуратура Одеси почала перевірку дотримання законодавства на міських ринках.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

Згідно з повідомленням з посиланням на прокурора міста Геннадія Фуртата, наглядове відомство проводить перевірки дотримання земельного та природоохоронного законодавства на ринках "Північний", "Малиновський", "Привоз" і "Успіх".

"Сьогодні загострилася ситуація з недотриманням законодавства на ринках міста. У зв'язку з цим прокуратура Одеси організувала проведення контролюючими органами відповідних перевірок, про результати яких буде повідомлено додатково", - йдеться в повідомленні.

У заяві прес-служби Головного управління Міністерства внутрішніх справ в області наголошується, що 24 липня правоохоронцям вдалося запобігти масовим заворушенням, які могли виникнути на ринку "Куяльник".

За даними відомства, в міліцію надійшло повідомлення про те, що на ринку "Куяльник" стався конфлікт між адміністрацією та групою приватних підприємців.

"Співробітники міліції оперативно прибули на місце події і запобігли подіям, які загрожували розвинутися в масове порушення громадського порядку", - наголошується в повідомленні.

Зараз міліціонери проводять перевірку за заявами, що надійшли від конфліктуючих сторін.

Встановлюються причини і подробиці інциденту.

Нагадаємо, вчора кілька десятків підприємців, які працюють на одеських ринках, прийшли до стін міськради, де проходила сесія, з вимогою припинити тиск на них з боку адміністрації ринку, яка, за їхніми словами, вимагає занадто високу плату за оренду, опечатує контейнери неплатників, чинить тиск за допомогою співробітників приватної охоронної фірми.

Підприємці скаржаться, що їм доводиться стерегти контейнери, ночуючи в них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram