ГоловнаСуспільствоПодії

Працівники одеських ринків штурмували міськраду

Люди обіцяють владі пояси шахіда.

Працівники одеських ринків штурмували міськраду
Фото: http://dumskaya.net

В Одесі підприємці з міських ринків увірвалися на сесію міськради і заблокували трибуну.

Як повідомляє УНІАН, близько ста підприємців, які працюють на міських ринках, зокрема: на "Привозі", "Малиновському" та інших, - пікетують будівлю Одеської міськради, де о 10:00 відкрилася 15-та сесія.

Деяким учасникам акції, які протестують проти поборів із боку силовиків і так званих "співробітників охоронних структур", удалося прорватися в зал засідань.

Торговці, від імені яких виступив, зокрема, депутат міськради Сергій Бовбалан, вимагають від депутатів повернути ринки у власність міської громади, причому рішення ухвалити негайно. Бовбалан назвав низку ринків "проблемними", зокрема: "Привоз", "Успіх", "Острів", "Малиновський" та інші.

Головуючий на сесії мер Одеси Олексій Костусєв запропонував "створити для вирішення проблем депутатську робочу групу".

Своєю чергою, підприємці вимагають негайно припинити побори з боку охоронців ринків, у сесійній залі звучать попередження: "У нас уже люди з поясами шахіда йти готові, ви цього хочете?"

В однієї з учасниць акції Наталі Шарапової, яка хвора на цукровий діабет, стався напад. Вона разом з іншими підприємцями прорвалася до сесійної зали, незважаючи на перешкоджання охоронців і групи депутатів. Однак від допомоги медиків "швидкої" Шарапова відмовилася.

Бригада медиків залишилася чергувати біля міськради, оскільки акція протесту триває, причому присутні в адмінбудівлі групи одеситів домагаються різних цілей: одні - повернення незаконно відібраних охоронцями товарів із контейнерів, інші вимагають від Костусєва виконати обіцянку і створити комунальні ринки.

Тим часом начальник управління внутрішньої політики Одеської міськради Альберт Байжанов намагався перешкодити роботі журналістів, зокрема, заважав проводити відеозйомку подій, однак представники ЗМІ порекомендували йому виконувати свої безпосередні обов'язки і далі висвітлюють роботу сесії й акцію підприємців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram