ГоловнаСуспільствоЖиття

Художник зашив собі рот на підтримку Pussy Riot

Справа закінчилася "швидкою".

Художник зашив собі рот на підтримку Pussy Riot
Фото: wwww.mr7.ru

У Санкт-Петербурзі молодий художник Петро Павленський зашив собі рот на підтримку Pussy Riot і півтори години простояв навпроти Казанського собору, повідомляє російський сайт mr7.ru.

Поліція не ризикнула доторкнутися до нього навіть пальцем - протестуючого відвезли на "швидкій допомозі" - йдеться в повідомленні. В руках у художника був плакат з написом "ВИСТУП PUSSY RIOT БУВ ПЕРЕГРАВАННЯМ ЗНАМЕНИТОЇ АКЦІЇ ІСУСА ХРИСТА (мф.21 :12-13)".

"Цією акцією Петро Павленський закликає віруючих знайти в собі сили й усвідомити, що християнська культура невіддільна від діянь Ісуса Христа, а художників - перемогти свій страх і хоча б раз чесно і відкрито висловити свою думку", - пояснила Юлія, помічниця художника.

Як письмово пояснив виданню суть своєї акції сам художник, "РПЦ давно поклоняються не безвинній жертві, яка померла за наші гріхи, а знаряддю тортур, знаряддю примусу. Церква в тандемі з владою прагне взяти під контроль усі сфери людського існування для того, щоб безкарно привласнювати собі продукти його праці. У християнській культурі розп'яття є не просто релігійним, моральним, а й художнім символом - символом вищої духовної краси, аскези і незалежності від думки більшості. Чи не є в цьому сенсі дівчата з групи Pussy Riot послідовниками Христа? Нетерпимість до брехні, прагнення розповісти правду, відсутність страху перед покаранням роблять цих "хуліганок" набагато ближчими до Христа, ніж добропорядних "православних". Танцюючи в храмі, дівчата бунтували проти церковної і державної брехні, очищаючи своїм чесним танцем колись сакральне місце, як 2 тисячі років тому Ісус виганяв торговців із храму".

Нагадаємо, на початку березня учасниці групи Pussy Riot в храмі Христа Спасителя провели панк-молебень, співаючи: "Богородице, Путіна прожени". Свою акцію дівчата зняли на відео і виклали в Інтернеті. Трьох учасниць групи - Надію Толоконнікову, Марію Альохіну і Катерину Самуцевич - звинуватили в хуліганстві і заарештували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram