ГоловнаПолітикаЖиття
Спецтема
Ситуация с LB.ua

Звернення редакції сайту LB.ua до читачів

Дорогі друзі!

Звернення редакції сайту LB.ua до читачів

Колектив сайту LB.ua щиро дякує вам за вірність, дружбу, активну громадянську позицію і справжнє людське співпереживання. Ми перепрошуємо за тимчасову зупинку роботи порталу, але ви, дорогі читачі, розумієте, що ми перебуваємо в надзвичайних обставинах.

Ми живемо в дивовижній країні, де Президент робить заяву про стурбованість з приводу порушення справ проти незалежних ЗМІ і доручає перевірити законність дій прокуратури, а вже через дві години після його слів прокурор міста Києва цю заяву Президента фактично дезавуює. Мовляв, уже з'ясували - будемо "мочити" далі. Така тонка гра.

Протягом кількох годин

колегам-журналістам, які пікетували ГПУ, було заявлено, що будівлю ГПУ заміновано, ще через годину журналістів відлякували рішенням суду про заборону зібрань у місті Києві, а ще через годину їм сказали - нікого немає вдома. Не сумнівайтеся, що цю клоунаду споглядає весь світ.

Ми знаємо, що ухвалено остаточне рішення нас знищити. Ми також знаємо, що цей бездумний і бездушний бульдозер ще жодного разу не вмикав задню. Тому на нас чекає боротьба. Боротьба за свободу і безпеку нас і наших близьких, і за право працювати у своїй професії.

Враховуючи все це, нам знадобився час для того, щоб убезпечити роботу сервера і вжити низку інших невідкладних заходів для власного захисту. Через лічені години сайт відновить свою роботу. Ми збережемо вірність своїй якості й упевнені в тому, що, як і колись, LB.ua буде тримати в тонусі увагу і друзів, і ворогів.

Наш маленький колектив не в змозі змінити велику країну і великий народ. Тому ми будемо просто виконувати свою роботу, роблячи свій маленький внесок у розвиток громадянського суспільства. Ми будемо захищати права і свободи людини, узвичаєні в цивілізованому світі. Зокрема - свободу слова і право на професію.

Будьте з нами, дорогі читачі. Буде весело і страшно.

P.S. Редакція звертається до колег-журналістів. Незалежно від того, в яких виданнях ви працюєте, незалежно від того, що ви думаєте про атаку на LB.ua - надсилайте нам свої тексти. Це буде ваша фактична підтримка нашої позиції.

Це прохання стосується не тільки зірок української журналістики і столичних ЗМІ. Ми також просимо про матеріали журналістів із найвіддаленіших куточків України.

Також ми запрошуємо найширші кола читачів узяти участь у формуванні нашої стрічки. Зараз ми думаємо над новими цікавими формами роботи, які винесемо на ваше обговорення найближчим часом.

З вдячністю і повагою до всіх, хто підтримав нас у важку хвилину.

Колектив LB.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram