ГоловнаСуспільствоЖиття

Названо найкомфортніше українське місто

Оцінювання відбувалося за 13 позиціями.

Названо найкомфортніше українське місто
Фото: Герасименко Екатерина

Чернівці визнані найкомфортнішим містом в Україні у відповідному рейтингу, проведеному тижневиком "Фокус".

В оцінюванні бралися до уваги 13 позицій: освіта, населення, житлово-комунальні послуги, сфера обслуговування, дороги, міський транспорт тощо.

Максимального балу Чернівці не набрали за жодним показником, проте загалом за всіма позиціями отримали високі оцінки.

"Унікальна архітектура, доброзичлива атмосфера, чистота і безпека вулиць дали можливість Чернівцям стати найкомфортнішим містом України", - підкреслює тижневик.

На думку експертів, з порівняно невеликою кількістю населення - 250 тисяч осіб, у Чернівцях достатньо шкіл, парків, супермаркетів і місць в лікарнях, а також є міжнародний аеропорт та залізничний вокзал.

"Багатонаціональне і доброзичливе населення в декораціях майже незайманої довоєнної архітектури залишає у туристів найкращі враження. Місцеві жителі ставляться до Чернівців з пієтетом і, схоже, готові миритися з дрібними побутовими незручностями в місті з таким історичним багажем", - підсумовує "Фокус".

Найбільш комфортні міста України: 1. Чернівці, 2. Київ, 3. Ялта, 4. Харків, 5. Донецьк, 6. Херсон, 7. Дніпропетровськ, 8. Трускавець, 9. Івано-Франківськ, 10. Ужгород, 11. Львів, 12. Мукачево, 13. Рівне, 14. Славутич, 15. Севастополь, 16. Ладижин, 17. Керч, 18. Одеса, 19. Кривий Ріг, 20. Євпаторія.

Як повідомляли раніше, Чернівці прийняли в Лігу історичних міст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram