ГоловнаСуспільствоПодії

Соратницю Аделаджі засудили до 7,5 року в'язниці

Пастор спочатку проходив у справі як обвинувачений, але потім його перевели у свідки.

Соратницю Аделаджі засудили до 7,5 року в'язниці
Фото: http://www.segodnya.ua/

Деснянський райсуд Києва засудив засновницю ПП "Грант", яке пов'язують із "Посольством Божим" Сандея Аделаджі, Ірину Данильченко до 7,5 року в'язниці.

Про це повідомляє газета "Сегодня".

Данильченко, яка, до речі, на 6-му місяці вагітності, визнали винуватою в шахрайстві: вона брала гроші у парафіян церкви пастора Аделаджі для інвестицій у будівництво. Потерпілі загалом вклали близько $ 1 млн, але ні грошей, ані права власності на нерухомість так і не отримали. Інтересу до цієї справи додавав факт, що спочатку за нею проходив як обвинувачений пастор Сандей, потім його перевели у свідки.

"Коли Ірину закрили в СІЗО, то вона дала свідчення, що 30% прибутку віддавала Сандею, і саме він дав розпорядження створити "Грант". Зізнання є і в письмовій формі, і на відео. Тоді він був обвинуваченим, - розповів адвокат потерпілих від "Кінгз Кепітал" Іван Боднарук. - Потім, коли її відпустили на підписку, покази жінка змінила, і його перевели у свідки. Очікували, що на останніх засіданнях вона його видасть, але в заключному слові Ірина нічого з цього приводу не сказала".

Нагадаємо, сам Аделаджа запевняє, що до "Гранту" не має стосунку, до того ж, щодо "Кінгз Кепітал" його обмовили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram