ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Богатирьова: необхідно закріпити успіх реформи охорони здоров'я

З урахуванням досвіду, що його отримали в пілотних регіонах.

Богатирьова: необхідно закріпити успіх реформи охорони здоров'я
Фото: Макс Левин

Необхідно закріпити успіх проведеної реформи охорони здоров'я.

Про це сьогодні, 17 липня, на розширеній колегії МОЗ у Тернополі заявила міністр охорони здоров'я, віце-прем'єр міністр Україна Раїса Богатирьова.

"Ми повинні подумати, що маємо зробити, щоби кількість наших прихильників - як серед медпрацівників, так і серед громадян - збільшилася", - звернулася віце прем'єр до делегатів.

При цьому Раїса Богатирьова зробила акцент на тому, що реалізацію реформи охорони здоров'я необхідно продовжувати, з урахуванням напрацьованого досвіду в пілотних регіонах.

"Ми провели вже кілька колегій і нарад, на яких обговорили впровадження реформи в пілотних регіонах, - сказала віце-прем'єр. - Говорили про позитиви, яких досягли на первинному рівні надання медичної допомоги, про ризики, з якими зіткнулися, про недостатнє фінансування, про користь запровадження системи заохочення і підвищення оплати для медиків, які працюють на первинному рівні. Сьогодні ми готові й далі впроваджувати реформу, з урахуванням всього того досвіду, який отримали в пілотних регіонах".

Нагадаємо, вчора заступник міністра Олександр Толстанов, за дорученням Раїси Богатирьової, інспектував готовність аптек Житомирської, Рівненської та Тернопільської областей до впровадження механізму реімбурсації, тобто повернення пацієнтам витрат на покупку ліків рецептурної групи в рамках реалізованого з 1 червня проекту з впровадження державного регулювання цін на ліки для гіпертоніків. Сьогодні на колегії, серед іншого, мають обговорювати також результати цієї перевірки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram