ГоловнаСуспільствоЖиття

"Регіонал" запропонував штрафувати за пропаганду трансгендерності

У парламенті все більше гомофобів.

"Регіонал" запропонував штрафувати за пропаганду трансгендерності
Операция по смене пола в Будапеште

Нардеп Віталій Журавський (Партія регіонів) запропонував увести штрафи за пропаганду гомосексуалізму (чоловічого та жіночого), бісексуальних відносин, а також трансгендерності.

Відповідний законопроект №10729 він зареєстрував у парламенті 7 липня.

Штрафні санкції депутат хоче прописати в Кодексі про адміністративні правопорушення. Пропонований розмір штрафів становить від 8,5 тисячі до 15,3 тисячі гривень.

Пропаганду гомосексуалізму та трансгендерності в законопроекті визначено як "поширення інформації, здатної завдати шкоди моральному та духовному розвитку населення, зокрема, сформувати спотворені уявлення про соціальну рівноцінність традиційних і нетрадиційних шлюбних відносин".

У пояснювальній записці до законопроекту автор заявляє, що українцям зараз нав'язують "нехарактерну ідеологію" і "негативні явища, що руйнують націю". З приводу гомосексуалізму він зазначає, що "це явище для українського народу є новим і невідомим".

У Верховній Раді вже неодноразово пропонували ввести обмеження на інформацію, що стосується сексуальних меншин. Ще влітку 2011 року законопроект, що передбачає запровадження штрафів за пропаганду нетрадиційної орієнтації, зареєструвала група депутатів (у ній були представники і парламентської більшості, і опозиції). Правда, той законопроект запроваджував заборону лише на пропаганду гомосексуалізму. Теми бісексуальних відносин і зміни статі його автори не зачепили.

Того законопроекту так і не ухвалили. На сайті Ради є повідомлення, що його лише передано на розгляд у комітет.

Окрім того, навесні 2012 року ще один такий документ зареєстрував у парламенті депутат Вадим Колесніченко (Партія регіонів). Він пропонував заборонити пропаганду гомосексуалізму в рамках "захисту дітей від факторів, що негативно впливають на їхній розвиток".

За даними, які наводив керівник Гей-форуму України Святослав Шеремет, в Україні живуть від 800 тисяч до 1,2 мільйона представників нетрадиційної сексуальної орієнтації. "Вони активні в бізнесі і голосують на виборах. Тільки дрімучість наших політиків заважає їм вирахувати електоральну вигоду від підтримки ЛГБТ-спільнот", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram