ГоловнаСуспільствоЖиття

До Львівської області приїхало півтори тисячі іноземних солдатів

Зібралися військові з 15 країн.

До Львівської області приїхало півтори тисячі іноземних солдатів
архивное фото
Фото: seafarersjournal.com

На Яворівському полігоні у Львівській області починаються українсько-американські навчання "Репід Трайдент-2012".

Про це повідомив керівник прес-групи навчань "Репід Трайдент-2012" підполковник Володимир Скоростецький.

Навчання проходять на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені гетьмана України Петра Сагайдачного в рамках програми міжнародної військової співпраці "Партнерство заради миру", в якій Україна бере участь із лютого 1994 року.

За його словами, для участі в "Репід Трайдент-2012" в Україну прибули військовослужбовці з 15 країн Європи та Північної Америки, які входять до Північноатлантичного альянсу чи є країнами - партнерами програми "Партнерство заради миру".

Загалом у нинішніх навчаннях беруть участь понад 1400 військових з України, США, Австрії, Азербайджанської Республіки, Республіки Болгарія, Грузії, Канади, Молдови, Македонії, Польщі, Румунії, Сербії, ФРН, Норвегії, Королівства Швеція. Також у навчаннях візьмуть участь військові фахівці командування НATO".

Темою цьогорічних навчань є виконання завдань у складі багатонаціональних сил під час операції повного спектра. Слід додати, що операція повного спектру включає дії підрозділів у наступі й обороні, виконання завдань із підтримання миру та допоміжних дій.

Усі проведені заходи оцінюватимуть щодо готовності до виконання функціональних обов'язків, бойових, спеціальних та інших завдань у складі багатонаціональних сил НАТО, ЄС, ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram