ГоловнаСуспільствоЖиття

Голова комітету голодувальників проти мовного закону потрапив до лікарні

Активісти закликають до масових акцій протесту.

Голова комітету голодувальників проти мовного закону потрапив до лікарні
Фото: politclub.info

Голову комітету голодувальників проти закону про мови біля Українського дому Петра Шкутяка госпіталізовано в ніч на понеділок.

Про це на брифінгу повідомила представник голодувальників, яка зайняла пост голови комітету, Оксана Неживенко.

"Цієї ночі було госпіталізовано голову нашого комітету Петра Шкутяка", - сказала вона.

При цьому вона подякувала від імені голодувальників усім тим, хто турбується про них і переживає за їхнє здоров'я, однак зазначила, що протестуючі продовжать голодування.

"Наша позиція є остаточною, усвідомленою і безповоротною. Ми залишаємося тут із метою захисту української мови, свободи слова та прав людини, з єдиною вимогою: скасування законопроекту про державну мовну політику ... Ми залишаємося тут до перемоги", - сказала вона.

Крім того, під час брифінгу голодувальники закликали всіх незгодних із зазначеним законопроектом виходити на площі своїх населених пунктів і висловлювати протест.

Голодувальники також повідомили, що, незважаючи на госпіталізацію окремих учасників голодування, до них приєднуються нові люди, і станом на ранок понеділка всього в акції брали участь 11 осіб.

Під час брифінгу до них приєднався 12-й учасник акції.

Нагадаємо, раніше через погіршення здоров'я допомога медиків знадобилася голодувальникам: Ользі Довганюк, Ганні Ющенко, Катерині Аврамчук і Анатолію Пікулю.

3 липня Верховна Рада затвердила закон про мовну політику, що передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні щонайменше 10% носіїв на територіях, де поширена ця мова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram