ГоловнаСуспільствоЖиття

Роботодавців хочуть штрафувати за неналежну температуру в офісі

СЕС пропонує ввести штраф до 425 гривень.

Роботодавців хочуть штрафувати за неналежну температуру в офісі
Фото: podrobnosti.ua

За неналежну температуру в офісі для роботодавця передбачено штраф від 51 до 425 гривень.

Про це повідомив заступник головного державного санітарного лікаря Києва Юлій Жигалов.

"За останні два тижні наші фахівці в районах провели 55 перевірок, із них 5 - за зверненнями, переважно це працівники офісів, які скаржилися на незадовільні умови праці. Але порушення норм було в одному випадку - це стосовно вологості на промисловому підприємстві", - сказав він.

За його словами, "якщо є порушення і недоліків не усувають, то санепідемслужба накладає штраф від 51 до 425 гривень, якщо і далі триває невиконання, тоді постановою про тимчасову заборону роботи припиняється робота підприємства, але це крайні випадки".

Виїзд санепідемслужби для перевірки офісу обійдеться роботодавцеві в середньому 150-300 гривень. "Одна точка заміру параметрів мікроклімату коштує 14-20 гривень. Установлюють кілька точок у приміщенні на різній висоті. Сума в середньому на офіс - від 150-300 гривень", - сказав Жигалов.

Він вважає, що штрафи слід збільшити в десятки разів, і зараз готують відповідний проект постанови Кабінету Міністрів, зміни до закону України про забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення.

Жигалов нагадав, що, згідно з постановою уряду 1405 від 13 листопада 2011 року, яка обмежує кількість перевірок санітарно-епідеміологічної служби, перевіряти офіси можна щонайчастіше раз на три роки.

Раніше повідомляли, що Азаров хоче заборонити роботодавцям добирати співробітників за статтю та віком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram