ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Евро 2012

Французькі футболісти передали українському Червоному Хресту ліжка для хворих на СНІД

Збірна Франції подякувала українцям за теплий прийом.

Французькі футболісти передали українському Червоному Хресту ліжка для хворих на СНІД
Фото: EPA/UPG

Національна збірна Франції з футболу передала українському Червоному Хресту 28 ліжок для хворих на СНІД.

Ці ліжка французька збірна придбала для своїх футболістів на час перебування в Україні протягом Євро-2012.

Після закінчення чемпіонату збірна Франції вирішила подарувати їх сім'ям, які потребують допомоги в рамках проекту "Зниження ризику і боротьба з ВІЛ/СНІДом", який в Україні організували французький та український Червоний Хрест.

Директор національної збірної Франції Марино Фачіолі сьогодні зазначив, що передача цих ліжок - це подяка французької збірної за теплий прийом, який вони отримали від організаторів Євро-2012 і українців.

Генеральний секретар Червоного Хреста в Україні Алла Хабарова, зі свого боку, повідомила під час зустрічі з представниками французької збірної, що ці ліжка залишаться в Донецькій області, де і грала французька збірна під час Євро-2012. Зокрема, вона повідомила, що ліжка передадуть сім'ям, де є ВІЛ-інфіковані або хворі на СНІД, а також багатодітним, малозабезпеченим сім'ям.

А. Хабарова зазначила, що дуже важливо для українського Червоного Хреста, що ці ліжка залишаться на сході України, оскільки цей регіон менше забезпечений гуманітарною допомогою, ніж західні, тому що вони ближчі до українського кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram