ГоловнаСуспільствоОсвіта

Табачник радить абітурієнтам обирати ВНЗ до душі

Міністр просить не забувати про коледжі та профучилища.

Табачник радить абітурієнтам обирати ВНЗ до душі
Фото: www.investgazeta.net

Міністр освіти і науки, молоді і спорту Дмитро Табачник рекомендує абітурієнтам подавати документи тільки в один вищий навчальний заклад.

Про це він сказав журналістам.

"Я порадив би абітурієнтам іти в один ВНЗ, той, який тобі до душі, й обирати професію, а не намагатися вступити будь-якою ціною", - заявив міністр.

Табачник зазначив, що зараз абітурієнти можуть брати участь у 15 конкурсах, вступаючи у виш, відтак абсолютно втрачається мотивація при вступі.

За словами міністра, цю норму було залишено тільки для того, щоб уникнути критики за те, що міністерство не дозволяє обирати майбутню професію.

На думку Табачника, подавання абітурієнтами документів одночасно в різні ВНЗ і на різні спеціальності є неповагою до обраної ними професії та людей які її викладають.

При цьому, щоб уникнути гонитви за здобуттям вищої освіти, Табачник вважає, що необхідно, аби більше людей вступали в коледжі та вищі професійні училища і так отримували освіту.

Нагадаємо, Міносвіти закликає засоби масової інформації утриматися від нагнітання обстановки і негативних висловлювань з приводу вступної кампанії у виші 2012 року.

Міносвіти ухвалило, що 2012 року ВНЗ прийматимуть заяви і документи від випускників загальноосвітніх навчальних закладів на навчання з 2-го по 31 липня.

Зарахування абітурієнтів на держзамовлення відбуватиметься до 11 серпня, за контрактом - до 25 серпня.

2012 року документи для вступу випускники зможуть подати в паперовій або електронній формі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram