ГоловнаСуспільствоОсвіта

У Центрі оцінювання якості освіти задоволені введенням металошукачів на пунктах тестування

В організації повідомляють про незаконне використання техніки на тестах.

У Центрі оцінювання якості освіти задоволені введенням металошукачів на пунктах тестування
Фото: Макс Левин

Український центр оцінювання якості освіти задоволений запровадженням металошукачів на пунктах проведення зовнішнього тестування.

Про це на прес-конференції сказала директор Центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

"Із цього року в порядку, за яким проходило тестування, була закладена можливість використання металошукачів і детекторів. Ця практика себе повністю виправдала. Цього року зафіксовано 399 порушень, переважно використання забороненої техніки на тестуванні", - сказала вона.

Директор також повідомила, що жодного тестування через порушення не зірвано.

Однак, за словами Зайцевої, проблема з використанням абітурієнтами техніки на тестах залишається актуальною.

Для її комплексного вирішення центр оцінювання якості освіти ініціював розгляд питання на колегії Міністерства освіти і науки, молоді і спорту. Зайцева зазначила, що засідання відбудеться в жовтні 2012 року, і вона сподівається, що за його результатами створять робочу групу, до складу якої увійдуть представники Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, освітніх структур, щоб розробити спільну стратегію боротьби з правопорушеннями на тестуванні.

На думку директорки центру, аби забезпечити безпеки тестування, оптимально проводити його у вищих навчальних закладах країни, де інфраструктура ширша, ніж у нинішніх місцях проведення тестів.

Нагадаємо, Центр оцінювання якості освіти планував обладнати металошукачами і відеокамерами 20% пунктів проведення незалежного зовнішнього тестування.

Громадянська мережа "Опора" зазначала про неефективність використання металошукачів під час тестування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram