ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія скасовує електрички в Харківську область

Начальник Південної залізниці просить зберегти приміське залізничне сполучення з РФ.

Росія скасовує електрички в Харківську область
Фото: http://www.volynpost.com

З 1 серпня приміські поїзди, які сполучають Харківську та Бєлгородську області - з ініціативи російської сторони - буде скасовано.

Про це повідомляє прес-служба Південної залізниці (ПЗ).

На Південній залізниці зазначили, що залізничне приміське сполучення між Харківською і Бєлгородською областями здійснювалися ПЗ і ВАТ "Приміська пасажирська компанія "Чорнозем'я" (Росія) на підставі укладеного 30 грудня 2011 року договору. Однак за останній час українська сторона отримала кілька повідомлень від компанії "Чорнозем'я" про намір розірвати договір.

Причина в тому, що адміністрація Бєлгородської області не включає до замовлення на транспортне обслуговування населення приміські поїзди, що курсують за міждержавними маршрутами. Таким чином, у "Чорнозем'я" немає джерела фінансування приміських міждержавних поїздів, і керівництво компанії прийняло рішення про розірвання з 1 серпня договору з ПЗ.

У підсумку дванадцять пар приміських поїздів, що курсують за маршрутами Харків - Бєлгород, Тополі - Валуйки, Одноробівка - Готня і Вовчанськ - Бєлгород, буде скасовано.

Начальник ПЗ Віктор Остапчук скерував звернення з проханням про сприяння в збереженні приміського залізничного сполучення між двома прикордонними областями президентові ВАТ "Російські залізниці" Володимиру Якуніну, голові Харківської облдержадміністрації Михайлові Добкіну, генеральному консулу Росії у Харкові Сергію Семенову, начальнику Південно-Східної залізниці Анатолію Володько. Генеральному директорові ВАТ "Приміська пасажирська компанія "Чорнозем'я" Віктору Шубіну направлено пропозицію переглянути рішення про розірвання договору.

За даними видання sq.com.ua, з розірванням договору буде скасовано такі приміські поїзди:

  • три електропотяги Харків - Бєлгород (відправленням із Харкова о 08.20, 13.43 та 15.38, з Бєлгорода - о 08.37, 13.23, 16.52);
  • електропоїзд Харків - Наумівка (відправленням із Харкова о 15.26, з Наумівки - о 18.52);
  • електропоїзд Бєлгород - Козача Лопань (відправленням із Бєлгорода о 03.17, з Козачої Лопані - о 04.08);
  • три електропотяги Валуйки - Тополі (відправленням із Валуйок о 08.30, 13.16 та 17.33, із Тополь - о 10.20, 14.55 і 18.31);
  • поїзд Бєлгород - Вовчанськ (відправленням із Бєлгорода о 07.20, з Вовчанська - о 12.20);
  • поїзд Харків - Готня (відправленням із Харкова о 09.01, з Готні - о 14.46);
  • два поїзди Готня - Одноробівка (відправленням із Готні о 08.29 і 20.35, з Одноробівки - о 09.58 і 22.08).
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram