Намісник Лаври вбачає у своєму отруєнні волю Божу

У крові митрополита Вишгородського та Чорнобильського знайшли важкі метали.

Намісник Лаври вбачає у своєму отруєнні волю Божу
Фото: www.president.gov.ua

Митрополит Вишгородський і Чорнобильський Української православної церкви Московського патріархату, намісник Києво-Печерської Успенської лаври Павло вважає своє отруєння важкими металами - миш'яком і ртуттю - промислом Божим.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби лаври з посиланням на заяву Павла з приводу його отруєння.

За словами митрополита, в цьому інциденті він нікого не підозрює і не має наміру вживати будь-яких надзвичайних заходів.

"Якщо подивитися з духовної точки зору, Господь вже не вперше показав на мені Свій Промисел і Свою волю", - відзначає він.

Так, за його словами, попереднього разу він залишився живим під час пожежі в Московській духовній семінарії 1986 року, коли загинули 5 людей, з якими він жив у кімнаті.

"І сьогодні на мені виповнилося слова: "... і аще що смертне вип'ють, не шкодить їм. Якщо доведеться постати перед Господом - я не боюся, тому що у мене немає і не буде ворогів, а хто це зробив - Бог їм суддя", - вважає намісник Києво-Печерської Успенської лаври.

Павло зазначає, що потрібно молитися, перехрестити себе та їжу і сподіватися на те, що на все в житті людини - воля Божа.

Прес-служба лаври повідомила, що в червні Павла було госпіталізовано в Міську клінічну лікарню №8 Києва у тяжкому стані і в результаті проведених обстежень у нього в організмі були виявлені миш'як і ртуть.

Нагадаємо, Павло вважається одним з претендентів на посаду предстоятеля УПЦ (МП).

30 жовтня 2011 року главу УПЦ (МП) Володимира було госпіталізовано у тяжкому стані, на початку грудня 2012 року його перевели з реанімації в реабілітаційну палату, а трохи пізніше він приступив до виконання своїх обов'язків.

Під час перебування у тяжкому стані Володимира тимчасово керуючим Київською єпархією був Павло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram