ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні можуть запровадити орден Тараса Шевченка

2014 року країна відзначатиме 200-річний ювілей Кобзаря.

В Україні можуть запровадити орден Тараса Шевченка
Фото: dp.ric.ua

Проект рішення "Про звернення депутатів Київської міської ради до Верховної Ради про встановлення державної нагороди України - "орден Тараса Шевченка" буде винесено на пленарне засідання Київради 12 липня 2012 року.

Про це повідомили в прес-службі Київради.

Ідея введення нагороди належить громадським активістам села Шевченкове (Черкаська область), яке вважають батьківщиною відомого українського поета.

"Із пропозицією ініціювати запровадження "ордена Тараса Шевченка" ми звернулися до заступника міського голови - секретаря Київради Галини Гереги. Вона підтримала нашу ідею і вже незабаром з'явився відповідний проект рішення. Сподіваюся, депутати і Київради та Верховної Ради також нас підтримають і вже на наступний день народження Шевченка ми зможемо нагородити орденом його імені видатних діячів України та діаспори", - розповідає почесна громадянка села Шевченкове Зоя Ружин.

За задумом ініціаторів нагороди її повинні отримувати особи, які внесли значний особистий внесок у розвиток духовності українського суспільства та утвердження національної спадщини держави, зміцнення її авторитету в Україні та за кордоном: композитори, поети, письменники, артисти, музиканти, працівники культури та освіти, громадські діячі, дипломати, політики, меценати.

Коментуючи проект рішення, Галина Герега зазначила: "2014 року Україна відзначатиме 200-річний ювілей Великого Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка. Враховуючи значущість події і те, що нагороди такого рівня в честь пам'яті про видатного українського діяча досі в державі не існує, було б доцільно підтримати ініціативу мешканців Шевченкова і запровадити такий орден".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram