ГоловнаКультура

У Києві через спеку обмежать рух вантажівок

ДАІ закликає водіїв бути особливо уважними на дорогах.

У Києві через спеку обмежать рух вантажівок
Фото: perevozim.ru

У Києві заборонено рух вантажівок при температурі повітря вище 28 градусів.

Про це повідомили у відділі зв'язків із громадськістю УДАІ м. Києва.

Столична Державтоінспекція звертає увагу водіїв на те, що через спеку з 10.00 до 22.00 на автошляхах столиці заборонено рух вантажівок вагою більш ніж 24 тонн.

"Ця заборона пов'язана з тим, що з настанням спекотної погоди великогабаритні автомобілі під час свого руху деформують асфальтове покриття, оскільки за температури вище 28 градусів під тиском вантажу воно руйнується, - сказав начальник управління ДАІ м. Києва Анатолій Курінний. Тож, аби зберегти автомобільно-дорожню мережу міста в належному стані, поки не спаде спека в столиці діятимуть тимчасові обмеження руху автотранспорту на дорогах загального користування.

Зважаючи на це, Державтоінспекція радить водіям таких вантажівок зупинятися вдень на автостоянках, біля стаціонарних постів ДАІ, на паркінгах, а свій рух продовжувати з настанням прохолоди, тобто після 22.00 до 06.00.

У Державтоінспекції зазначають, що в столиці найближчим часом збережеться спекотна погода, яка не найкращим чином впливає на водіїв. У багатьох людей під час спеки підвищується тиск, виникає сонливість, знижується пильність. Усі ці фактори негативно впливають на керування транспортними засобами і можуть призвести не тільки до виникнення аварійних ситуацій, а й до ДТП.

У зв'язку з цим, столична Державтоінспекція звертається до водіїв із проханням бути максимально уважними та обережними. ДАІ пропонує кілька порад, дотримання яких допоможе водіям під час експлуатації автомобіля у спекотну погоду: завжди майте в автомобілі необхідний мінімум ліків, а також запас води, споживайте побільше рідини.

Якщо виникає необхідність зупинитися, водіям радять зменшувати швидкість поступово, оскільки при різкому гальмуванні на сильно розігрітому асфальті машину може занести. Крім того, під час паркування за змогою потрібно залишати автомобіль у захищеному від сонця місці, не перевищувати швидкість і збільшувати дистанцію до транспортних засобів, що курсують попереду.

Водіям також рекомендують за найменшого погіршення самопочуття негайно знижувати швидкість і зупинятися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram