ГоловнаСуспільствоПодії

Запорізька область постраждала від шквального вітру

Спецкомісія встановлює розмір збитку.

Запорізька область постраждала від шквального вітру
Фото: vinnica.info

У Запорізькій області шквальний вітер зруйнував дахи школи, сільради, ферми та поламав десятки дерев.

Про це повідомила начальник відділу освіти Новомиколаївської РДА Наталія Біла.

За її словами, викликана негодою НС сталася напередодні, 3 липня, на території Барвінівської сільради.

"Близько третьої години дня на території с. Барвінівка раптово почалася злива, здійнявся шквальний вітер, який упродовж лише 7 хвилин на території села поламав десятки дерев, зруйнував дах місцевої загальноосвітньої школи, розташованої поряд будівлі сільради та гусячої ферми".

За словами Н. Білої, з покрівлі навчального закладу зірвало майже третину листів шиферу, повибивало практично всі шибки, більше десяти дерев завалилось і розкидало тільки на території навчального закладу.

"Пошкоджено також гордість барвінівських школярів - туєву алею, від якої після шквалу залишилася лише третина", - уточнила начальник відділу освіти.

За її словами, в момент стихійного лиха ніяких гурткових занять у школі не проводили, тому ніхто з учнів і педагогів не постраждав.

За даними управління МНС у Запорізькій області, немає постраждалих унаслідок шквалу і серед інших жителів села, хоча більшість із них залишилися без урожаю: вітер пошкодив теплиці, поклав кукурудзу, поламав безліч фруктових дерев.

Для встановлення розміру заподіяної стихією шкоди і ліквідації наслідків негоди створено спецкомісія, члени якої працюють на місці події.

Як повідомляли раніше, на Євпаторію обрушилася піщана буря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram