ГоловнаСуспільствоПодії

Дніпропетровські терористи планували підірвати Київ

Журналісти розвідали нові подробиці у "справі підривників".

Дніпропетровські терористи планували підірвати Київ
Фото: 34.ua

Правоохоронці стверджують, що, крім реалізованих вибухів у Дніпропетровську, Запоріжжі та Харкові, дніпропетровські терористи планували вибух у Києві.

Про це пише газета "Сегодня" із посиланням на анонімне джерело в облпрокуратурі.

Офіційно в прокуратурі та СБУ не коментують перебігу розслідування. Кажуть - щоб не злити адвокатів. Проте журналісти "розвідали" нові подробиці у "справі підривників".

Зокрема, крім вибухів, здійснених у Дніпропетровську (і цієї весни, і торішньої), Харкові, Запоріжжі та погроз із приводу Донецька, бойовики планували атакувати Київ (який об'єкт мав постраждати, слідство замовчує).

Тим часом джерело в Дніпропетровській облпрокуратурі розповіло, що чотирьох людей, яких звинувачують у серії вибухів у Запоріжжі, Харкові та Дніпропетровську, мають намір судити через місяць-півтора.

"Ми розраховуємо, що матеріали підуть до суду вже наприкінці серпня, можливо, й раніше. Це залежить від результатів майже 150 призначених експертиз. Одні вже проводять, інші тільки розпочато. Наприклад, Віктор Сукачов загалом не ухиляється від спілкування зі слідством. Але деякі обставини подає неповно, і на очних ставках із товаришами ці шорсткості виявляються. Проводимо й інші слідчі дії, що закріплюють отримані досі докази провини всіх чотирьох зловмисників", - повідомили газету на умовах анонімності джерела в облпрокуратурі.

Нагадаємо, 2 червня Бабушкінський районний суд Дніпропетровської області обрав запобіжним заходом для чотирьох підозрюваних у вибухах у Дніпропетровську арешт на 2 місяці - до 1 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram