ГоловнаСуспільствоПодії

Акордеоніст Завадський поскаржився в Європейський суд

Адвокат заявляє, що в підзахисного погіршав зір.

Акордеоніст Завадський поскаржився в Європейський суд
Фото: job-sbu.org

Відомий акордеоніст Ігор Завадський, затриманий за підозрою в розбещенні неповнолітніх, оскаржив у Європейському суді з прав людини процес затримання, який здійснила міліція.

Про це повідомила адвокат Завадського Євгенія Закревська в інтерв'ю в газеті "Факты и комментарии".

"Ігор подав скаргу з приводу тортур у міліції до Європейського суду. Ми чекаємо на результат", - зазначила вона.

За її словами, вона також має намір оскаржити відмову в порушенні кримінальної справи проти міліціонерів за фактом тортур Завадського.

"І хоча про відмову в порушенні справи стало відомо ще у квітні, я досі не можу це оскаржити - мені все ще не дали офіційної постанови про відмову. Тому в мене зв'язані руки", - повідомила Закревська.

Вона також зазначила, що в Завадського останнім часом ще дужче погіршав зір.

Окрім того, адвокат поскаржилася на те, що під час транспортування зі слідчого ізолятора до суду акордеоніста постійно морально принижують.

Нагадаємо, наприкінці травня Апеляційний суд Києва підтвердив законність рішення Шевченківського районного суду Києва, який продовжив термін утримання під вартою Завадського ще на 2 місяці - до 24 липня.

23 березня співробітники міліції затримали в Києві Завадського в рамках розслідування справи, порушеної за статтею 156 Кримінального кодексу (розбещення неповнолітніх).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram