ГоловнаСуспільствоПодії

У Донецьку затриманий за розпивання пива заявив, що міліціонер зґвалтував його

Потерпілий стверджує, що його зґвалтували міліцейської кийком. Порушено кримінальну справу.

У Донецьку затриманий за розпивання пива заявив, що міліціонер зґвалтував його
Пострадавший
Фото: segodnya.ua

Прокуратура Донецька 22 червня порушила кримінальну справу проти дільничного інспектора Петровського райвідділу міліції міста.

Слідство встановило, що 17 червня дільничний завдав затриманому тілесних ушкоджень в опорному пункті, куди того доправили за вживання пива в громадському місці - для складання протоколу про адміністративне правопорушення.

Потерпілий отримав множинні пошкодження м'яких тканин, внутрішніх органів і закритий перелом ребра.

Родичі постраждалого і він сам стверджують, що його зґвалтували міліцейської кийком.

Дільничного міліціонера затримали на 10 діб. Проти нього порушено справу за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки), міліціонерові загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі.

На прес-конференції 28 червня начальник Донецького міськуправління міліції Юрій Сєднєв заявив, що керівництво Петровського райвідділу міліції міста відсторонено від виконання посадових обов'язків на час службового розслідування цих фактів.

"Усе керівництво в Петровському райвідділі звільнено від виконання своїх обов'язків - начальник дільничних, начальник міліції громадської безпеки і безпосередньо сам начальник міліції... Факту принципово буде дана оцінка. Нікого не збираємося захищати", - сказав він.

За словами Сєднєва, після проведення розслідування вирішуватимуть питання про звільнення винуватих у трагедії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram