ГоловнаСуспільствоПодії

Суд виніс вирок у резонансній справі про вбивство міліціонера на Київщині

Люди стали на захист убивці "ментозавра".

Броварський міськрайонний суд у середу засудив Віталія Запорожця до 14 років позбавлення волі за вбивство дільничного міліціонера, майора міліції Миколи Симоненка в селі Семиполки (Броварський район).

Про це повідомив адвокат засудженого Сидір Кізін.

Нагадаємо, справа отримала громадський резонанс після того, як жителі села Семиполки, як один, стали на захист Віталія Запорожця. Про нього вони говорять тільки хороше, а про вбитого міліціонера - що той займався свавіллям і буквально тероризував усе село.

Суд визнав В. Запорожця винуватим у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

Максимальне покарання за цей злочин становить 15 років позбавлення волі.

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку. Кізін заявив, що захист скористається цим правом.

"Будемо домагатися виправдання підзахисного, оскільки він діяв у стані сильного душевного хвилювання через протиправну поведінку потерпілого, до того ж у стані необхідної оборони", - сказав захисник.

Адвокат має намір найближчим часом подати відповідну апеляційну скаргу.

Перед початком засідання в суді зібралося близько 30 активістів, які підтримували Віталія Запорожця. В руках вони тримали, зокрема, плакати із зображенням Віталія, де його зображено за ґратами, і написи "Один за всіх".

Односельці зібрали 932 підписи на його користь. Їх разом із характеристиками передадуть суддям.

Біля приміщення суду вмикали пісні Тараса Чубая і кричали "Слава Україні!" і "Героям слава!". Вбитого міліціонера люди називають "ментозавром".

35-річний В. Запорожець застрелив із рушниці 38-річного Симоненка в ніч проти 4 вересня 2011 року на літньому майданчику бару в рідному селі.

При цьому версії того, як саме розгорталися події тієї ночі, в міліції та людей, які стали свідками вбивства, кардинально відрізняються.

Слідство стверджує, що дільничний тієї ночі займався оперативним відпрацюванням території в сільських барах.

Після зауваження з боку Симоненка за зухвалу поведінку Запорожець пішов додому за рушницею, з якої застрелив міліціонера.

За версією молодих людей, які відпочивали в барі, в Симоненка та Запорожця давно були конфліктні відносини, міліціонер, як часто і до цього, тієї ночі був нетверезий, поводився зухвало, гучно розмовляв, чіплявся до навколишніх, зокрема й до Запорожця.

У підсумку чоловіки вийшли з'ясувати стосунки на вулицю і міліціонер застосував до Запорожця силу, після чого останній застрелив кривдника з рушниці, яку приніс із дому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram