ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Евро 2012

​Американців вразила краса Києва

У New York Times опублікували статтю про столицю України.

​Американців вразила краса Києва
Фото: EPA/UPG

У США назвали Київ одним із найяскравіших міст ХХ сторіччя.

Про це написало видання The New York Times у статті, присвяченій українській столиці, повідомляє інформаційний центр "Україна 2012".

"Після десятиліть радянського панування Київ перетворився на одне з найяскравіших міст ХХ століття", - підкреслює The New York Times.

Американська газета зазначає, що у зв'язку з Євро-2012 приймаюче місто стало модним і "магнітом притягує увагу тисяч туристів з усього світу". А позитивні і захоплені відгуки проведення турніру в зарубіжних ЗМІ додали плюсів до міжнародної репутації країни.

У списку рекомендованих місць від The New York Times, які обов'язково треба відвідати за 36 годин - центральний Майдан Незалежності, головний храм країни - Свята Софія та Києво-Печерська лавра. Автор радить побачити також мініатюрні вироби майстра-самоука Миколи Сядристого, які треба розглядати під мікроскопом.

Серед видатних прогулянкових місць виявився навіть "чудовий" Труханів острів, який розмістив тисячі шведів у фан-кемпінгу під час Євро-2012. Більш того, цей острів як улюблене місце відпочинку киян та гостей, видання називає "Ріо на Дніпрі" з чудовими краєвидами та атмосферою.

Щодо самих киян, які відображають природу міста, The New York Times описує їх як людей з "чудовим почуттям гумору і безмежною жагою розваг".

Видання відзначає, що в Києві розвивається сучасне мистецтво, зростає нове покоління шеф-кухарів, впроваджуються новітні підходи в українській кухні. Крім того, в місті вирує чудове нічне життя.

Автор не обійшов увагою і "гастрономічну" частину екскурсії та перерахував головні страви традиційної української кухні, яка запам'ятається гостям не менше, ніж історичні пам'ятки. "Радник" запрошує також відвідати Бессарабський ринок - головне місце, де можна придбати і навіть продегустувати делікатеси.

У цілому для тих, хто приїжджає вперше, місто виглядає як "різнобарвна українська писанка - з яскраво розфарбованими будинками, золотими банями на пагорбах Дніпра".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram