ГоловнаСуспільствоОсвіта

Табачник про журналістику в "Могилянці": "Магістри не беруться з повітря"

Кабмін збільшив держзамовлення на айтішників і ракетників.

Табачник про журналістику в "Могилянці": "Магістри не беруться з повітря"

Згідно з рішенням Кабміну, на бюджетну форму навчання в Україні 2012 року вступлять 79 тис. молодших спеціалістів, у тому числі 68 тис. на денну форму навчання; 127,2 тис. бакалаврів (108 тис. - денна форма) і 74 тис. спеціалістів (57 тис. на денну форму). Про це сьогодні на селекторній нараді в Міносвіти заявив міністр Дмитро Табачник, повідомляє кореспондент LB.ua.

Як розповів Табачник, збільшено замовлення на напрями: "Електроніка" - майже на 33%, "Енергетика та енергетичне машинобудування" - на 14,5%, "Радіотехніка, радіоелектронні апарати та зв'язок" - майже на 25%, "Металургія та матеріалознавство" - на 64%, "Машинобудування і металообробка матеріалів" - майже на 28%, "Хімічні технології та інженерія" - на 46%, "Авіаційна і ракетотехнічна техніка" - на 43,5%, "Транспорт і транспортна інфраструктура" - на 32%. Кабмін також збільшив замовлення на напрями в ІТ-галузі на 23,4%.

У магістратуру цього року приймуть 44,6 тис. студентів, у тому числі 37 тис. - на денну форму. Дмитро Табачник зазначив, що "не може космонавт бути прийнятим у магістри на хірурга". За словами міністра освіти, "магістри не беруться з повітря" - так він відповів на питання про те, чому 2011 і 2012 року не було виділено жодного бюджетного місця за спеціальністю "Журналістика" в Києво-Могилянській академії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram