ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Евро 2012

Футболісти збірної Англії зазнали расистських образ на батьківщині

Усупереч очікуванням іноземних ЗМІ, расизм проявився не в Україні.

Футболісти збірної Англії зазнали расистських образ на батьківщині
Эшли Коул и Эшли Янг
Фото: http://sport.bigmir.net

Ешлі Янг і Ешлі Коул, два чорношкірих футболісти збірної Англії, які не зуміли забити пенальті в післяматчевій серії чвертьфіналу Євро-2012 з Італією, піддали расистським образам на Twitter.

За розслідування інциденту взялися офіцери Скотленд-Ярду.

"Нам відомо про ймовірні расистські коментарі в Twitter, які з'явилися після матчу англійської збірної, і ми вже почали розслідування. Заяву про коментарі на акаунті в Twitter, який імовірно базується в Лондоні, було зроблено сьогодні одним із представників громадськості. Арештів на такій ранній стадії розслідування інциденту наразі не проводили", - повідомив офіційний представник Скотленд-Ярду.

Команда Англії поступилася італійцям у післяматчевих пенальті - 2:4 (рахунок в основний і додатковий час - 0:0).

Нагадаємо, що в травні у програмі BBC Panorama було продемонстровано фільм, в якому йшлося про проблеми расизму та футбольного хуліганства на стадіонах України та Польщі, а колишній гравець збірної Соул Кемпбелл радив англійцям уникнути поїздки в дві східноєвропейські країни.

Група британських уболівальників під час ходи перед матчем своєї збірної в Донецьку пронесла містом імпровізовану труну, що символізувала протест проти слів англійського журналіста Кемпбелла, який заявив у своєму фільмі: з України можна повернутися в труні. Крім труни, британці тримали плакати з текстами: You're wrong! Campbell ("Ви помиляєтеся, Кемпбелле") і We'll do what we want ("Ми будемо робити, що захочемо").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram