ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Евро 2012

У Києві єврофани витрачають на їжу більш ніж 300 грн на день, - опитування

Згідно з дослідженням УКАБ, уболівальники задоволені якістю столичного сервісу.

У Києві єврофани витрачають на їжу більш ніж 300 грн на день, - опитування
Фото: EPA/UPG

Близько 30% іноземних гостей, які приїхали до Києва на матчі фінальної частини чемпіонату Європи з футболу Євро-2012, залишають у столиці 300 грн і більше щодня тільки на харчування.

Такі результати опитування, проведеного агентством AgriSurvey Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу", повідомляє його прес-служба.

Зазначають, що більшість іноземних гостей найбільше хвалять українське пиво та кухню, насамперед за їх дешевизну. Однак при цьому майже третина туристів віддає за продукти більш ніж 300 грн на день, майже 40% - 150-300 грн щодня.

При цьому гості Євро-2012 уже встигли дещо ознайомитися з українською кухнею і відзначають її смакові якості. Загалом смакові переваги гостей із-за кордону різноманітні. Як засвідчили результати опитування, більшість іноземних респондентів віддають перевагу італійській кухні (29%). Водночас українська кухня перебуває в шкалі переваг на одному рівні з такими відомими кухнями як китайська та французька (по 7%).

"При цьому більшість футбольних фанатів із-за кордону задоволені якістю сервісу в столиці України. Майже 80% опитаних не мали проблем з обслуговуванням у вітчизняних закладах харчування. Однак основними недоліками іноземці вважають низький рівень знання англійської мови обслуговуючим персоналом і відсутність більш-менш чіткої інформації про те, де можна поїсти українські страви. Останнє свідчить про недосконалість маркетингової політики вітчизняних ресторанів української кухні", - повідомив директор агентства AgriSurvey Тарас Гагалюк.

Нагадаємо, за результатами попереднього дослідження агентства AgriSurvey, яке проводили до початку Євро-2012, надходження від споживання продуктів харчування та напоїв іноземними гостями під час чемпіонату Європи з футболу можуть становити 130 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram