ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Евро 2012

Віце-мер Мюнхена: Україна має право пишатися організацією Євро

Стереотипи європейців про Україну зруйновано, упевнений він.

Віце-мер Мюнхена: Україна має право пишатися організацією Євро
Хеб Монатседер
Фото: http://ukraine2012.gov.ua

Віце-мер Мюнхена Хеб Монатседер вражений організацією Євро-2012 в Україні та атмосферою київської фан-зони.

"Два дні тому мені випала нагода відвідати фан-зону, і її атмосфера мене просто вразила. Там панував дружній настрій, старші люди стояли поруч із молодими і так само вболівали. Були присутні фани з атрибутикою різних збірних, навіть тих, які вже вибули з турніру", - зазначив Монатседер.

Німецький чиновник наголосив, що Євро для України та кожного приймаючого міста - це можливість презентувати себе - показати, які є туристичні місця, інфраструктуру, а також те, як тут святкують футбол. "Київ довів, що вміє прекрасно організовувати чемпіонат. Безпека тут організовано на високому рівні. Саме під час таких великих подій і руйнуються стереотипи людей", - сказав віце-мер Мюнхена.

За словами Хеба Монатседера, Україна може пишатися тим надбанням, яке отримала завдяки чемпіонату.

"З'явилися нові стадіони, дороги, готелі, термінали аеропортів. Дуже важливо, що створено прекрасну спортивну інфраструктуру, на основі якої можна далі розвиватися. І головне, що мова не про проведення одноразового заходу. Добре було б надати всьому цьому подальший перспективний розвиток", - акцентував Монатседер.

Він також додав, що оскільки Україні вдалося себе добре представити під час чемпіонату, можна вже говорити про майбутній наплив туристів у країну.

"Усі, хто відвідав Україну й отримав приємні враження - обов'язково поділяться ними зі своїми знайомими та повернуться невдовзі до вас. Коли в країну приїжджає багато людей, то змінюється і сама країна - перебудуються структурні одиниці міст, оскільки жителі беруть щось краще в тих, хто приїздить", - резюмував віце-мер Мюнхена.

Наостанок Хеб Монатседер зізнався, що тримає кулаки за збірну Німеччини, адже дуже хоче приїхати підтримати її до Києва на фінал Євро-2012.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram