ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Вілкул і Азаров відкрили перинатальний центр

Губернатор Дніпропетровщини анонсував надання якісно нової допомоги новонародженим.

Вілкул і Азаров відкрили перинатальний центр
Александр Вилкул

Прем'єр-міністр України Микола Азаров і губернатор Олександр Вілкул відкрили Дніпропетровський регіональний перинатальний центр.

"Відкриття "Перлини Придніпров'я" є одним із конкретних кроків у практичній реалізації Соціальних Ініціатив нашого Президента Віктора Януковича про захист прав та інтересів дітей. У Центрі створено всі умови для комплексного оздоровлення, соціальної реабілітації та медичного супроводу дітей", - сказав під час відкриття Вілкул.

Губернатор зазначив, що завдяки розвитку екстреної медичної допомоги, у тому числі закупівлі сучасних реанімобілів, стали можливими безпечні перевезення новонароджених вагою від 500 грамів. Створено таку сучасну систему охорони здоров'я, яка дозволяє вийти на якісно новий рівень надання медичних послуг матерям і дітям.

"Це вже 6-й Перинатальний центр, який ми відкрили за менш ніж дворічний період відтоді, як Президент України Віктор Янукович затвердив національний проект "Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства". Наступного року цей проект маємо завершити", - підтримав Вілкула Азаров.

"Ми реалізуємо на Дніпропетровщині комплексну програму підтримки дітей-сиріт, дітей із малозабезпечених і багатодітних сімей. В області впроваджується масштабний регіональний проект "Родина для дитини", спрямований на розвиток сімейних форм виховання та профілактики соціального сирітства", - зазначив губернатор.

Зазначимо, створення перинатального центру відбулося в рамках реалізації Національного проекту "Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства", який ініційований Президентом України Віктором Януковичем.

Перший центр відкрили в Кривому Розі в грудні 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram