ГоловнаСуспільствоОсвіта

Чиновники Міносвіти їздитимуть на шкільні олімпіади за кордон

Крім квитків на дорогу, харчування та проживання, треба заплатити оргвнесок за кожного спостерігача з бюджету країни.

Чиновники Міносвіти їздитимуть на шкільні олімпіади за кордон
Фото: http://novostey.com

Міністерство освіти вводить нову практику - чиновників за державні кошти відправляють на міжнародні шкільні олімпіади в складі українських делегацій.

Пише "Дзеркало тижня".

Цього року українські школярі беруть участь у міжнародних олімпіадах із математики (Мар дель Плата, Аргентина), фізики (Таллінн, Естонія), біології (Сингапур) і хімії (Вашингтон, США).

Відповідно до наказу Міністерства № 707 від 15.06.2012 р., до складу делегацій від нашої країни, крім керівників команд і школярів, увійшли чиновники міністерства, які за посадою не мають ніякого стосунку до міжнародних змагань.

Офіційно ці чиновники входять до складу команд як спостерігачі. Але насправді виконувати свою роботу не зможуть. Як відомо, спостерігачі на міжнародних олімпіадах беруть участь у перевірці робіт учасників своєї країни й оцінюють, наскільки точно відповідають виставлені журі оцінки реальному рівню кожної роботи. Від того, наскільки професійно відстоює спостерігач досягнення своїх підопічних, залежать результати участі команди в олімпіаді. Зазвичай таку роботу доручають фахівцям, які не тільки знають предмет, а й беруть участь у підготовці команди, добре знають дітей і їх можливості.

Як стверджує видання, участь спостерігача в олімпіаді обходиться недешево і не кожна країна погоджується на такі витрати. Крім квитків на дорогу, харчування та проживання, треба заплатити оргвнесок за кожного спостерігача. Сума оргвнеску коливається від тисячі євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram