ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Евро 2012

Англійські фани ринули в Україну

Наша країна приємно вразила іноземців.

Англійські фани ринули в Україну
Фото: Макс Левин

Побоювання вболівальників збірної Англії щодо України змінилися ентузіазмом - тепер вони масово збираються до Києва на майбутні поєдинки.

Про це повідомив заступник директора управління з питань футболу Великобританії Ентоні Конніфорд.

"Вони приїжджали сюди з певним острахом, але всі побоювання зникли, і завдяки зворотному зв'язку, який є з уболівальниками, знаю, що англійці дуже вражені Україною", - розповів він.

За його словами, зараз тисячі його співвітчизників збираються до Києва на майбутні матчі Євро-2012 - передусім за участю англійської збірної. При цьому Конніфорд висловив надію, що помилка судді під час нещодавнього матчу Україна - Англія" не стане причиною для конфліктів між прихильниками обох збірних.

Зазначимо, що підготовкою українських правоохоронців до Євро задоволені також представники інших країн, залучені до дотримання безпеки під час матчів Євро-2012 у приймаючих містах.

"Після першої частини чемпіонату я можу сказати, що у нас був певний досвід співпраці і я вражений українською гостинністю", - зазначив детектив департаменту кримінальної поліції Польщі Томаш Орловський.

"На щастя, у нас поки не виникало проблемних ситуацій, які потрібно було вирішувати. Але, думаю, якщо вони і виникнуть у подальшому, ми їх обов'язково оперативно локалізуємо", - додав офіцер Федеральної кримінальної поліції Німеччини Марко Шліхт.

Нагадаємо, 19 червня, в день, коли в Донецьку відбувся матч між збірними України та Англії, вболівальники з Туманного Альбіону на знак протесту закликів про расизм в Україні пронесли по Донецьку труну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram