ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Евро 2012

На Євро в Україну приїхало 4,5 млн осіб, - Держприкордонслужба

Прикордонники очікують збільшення пасажиро-транспортного потоку.

На Євро в Україну приїхало 4,5 млн осіб, - Держприкордонслужба

Держкордон України з початку Євро-2012 перетнуло 4 млн 557 тисяч осіб і 1,1 млн транспортних засобів, що майже на чверть більше за показники минулого року.

Про це Інформаційному центру "Україна-2012" повідомили в прес-службі Держприкордонслужби.

"З початку Євро-2012, з 5 червня, державний кордон перетнули 4 млн 557 тисяч осіб, що на 25% більше ніж за аналогічний період минулого року. Оформлено майже 1,1 млн транспортних засобів, що на 20% більше за аналогічний період минулого року", - зазначено в повідомленні.

За даними відомства, з початку турніру прикордонники оформили на державному кордоні майже 800 літаків з уболівальниками Євро-2012, 540 автобусів, 160 поїздів та 14 100 транспортних засобів, якими слідували фани. В цілому, кордон перетнули 1,2 тисячі організованих груп уболівальників.

У день матчів Україна-Англія і Франція-Швеція в Донецьку та Києві, 19 червня, через державний кордон пропущено 260 тисячі осіб та майже 60 тисяч транспортних засобів. Після ігор з Україною відлетіли збірні команди Англії та Швеції.

У середу, 20 червня, очікується незначне збільшення пасажиро-транспортного потоку - уболівальники зі Швеції та Франції повертатимуться додому після матчів.

Як інформує служба, за період турніру прикордонники допомогли 315 уболівальникам з квитками потрапити на матчі Євро-2012. Громадяни мали проблеми з оформленням документів, і в звичайних умовах отримали б відмову на в'їзд у країну. Щодо них прийняли окремі рішення, які дозволили в'їхати в країну.

Затримок у митному оформленні учасників і уболівальників не зафіксовано. Кордон вільний і перетнути його можна легко, звітує Держприкордонслужба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram