ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

"Лікарню майбутнього" ​​може добудувати Кабмін

А за будівництвом в "Охматдиті" Азаров спостерігає через веб-камеру.

"Лікарню майбутнього" ​​може добудувати Кабмін
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр України Микола Азаров запевнив, що найближчим часом в "Охматдиті" відкриють новий корпус, а розтрату грошей "Лікарні майбутнього" будуть розслідувати.

Про це він сказав під час ознайомлення з перебігом будівництва в "Охматдиті", повідомляє прес-служба уряду.

"Ось закінчимо цей об'єкт, цілком можливо, що отримає друге життя і проект тієї лікарні ("Лікарні майбутнього")", - зазначив Азаров. Він повідомив, що підвалини для цієї лікарні вже зроблено, вона має хороше розташування, тому є можливість повернутися до цього проекту. Азаров додав, що розслідуватимуть, як використовували кошти, призначені для будівництва "Лікарні майбутнього".

Також у I кварталі 2013 року буде введено в експлуатацію новий лікувально-діагностичний корпус Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

"Будівельники обіцяють зводити два з половиною поверхи за місяць. Ми разом з вами будемо їх контролювати. Це означає, що 9-поверховий корпус буде побудовано за 4-5 місяців, реально - до кінця року, щоб наприкінці року почати оздоблювальні роботи та монтаж обладнання, а в першому кварталі, максимум у другому, ми ставимо завдання ввести цей корпус в експлуатацію та прийняти перших пацієнтів", - сказав Микола Азаров, додавши, що особисто контролює перебіг будівництва цього надзвичайно потрібного для українських дітей корпусу.

Зокрема, голова уряду сказав, що, крім особистих поїздок на об'єкт, він може спостерігати за будівництвом через веб-камери в мережі Інтернет.

Прем'єр наголосив, що забезпечено 100% фінансування всіх робіт із будівництва нового корпусу лікарні "Охматдит". Голова уряду також поставив завдання керівництву лікарні вже зараз розпочати підготовку фахівців, які могли б працювати із сучасним медичним обладнанням у нейрохірургії, онкогематології, хірургії новонароджених, променевій терапії, і вперше в Україні підготувати фахівців для дитячої трансплантації кісткового мозку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram